power surge to sub on start up??? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-06-2010, 04:14 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2009
Posts: 147
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
power surge to sub on start up???

this is on my 07 Audi S4. just put a 12" sub in witht he factory system, but everytime i start the car the sub goes full power for like 3 seconds and rumbles like crazy, i have no idea what it is ive never heard of anything like it. the sub is hooked up with the remote wire, 2 audio cables power through a rockford fosgate circuit breaker then to the battery and a solid ground, it only does it on startup? any help would be mich appreciated
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-06-2010, 04:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2010
Location: Carthage, Tx
Posts: 568
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
I had a bad rca do that to me and also a messed up h/u
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-06-2010, 04:37 PM
Member
 

Join Date: Feb 2010
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
your RCA jacks are touching metal or your ground is shorting out ...check all wiring and make sure all is secure and tucked back out of way...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-06-2010, 04:59 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2009
Posts: 147
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
lol i feel like an idiot, RCA jacks are the 2 audio wires running from the amp to the heaD UNIT
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-06-2010, 05:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2010
Location: Carthage, Tx
Posts: 568
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
No headunit to amp
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:16 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors