Dome light not working?????????? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-20-2010, 07:38 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2010
Location: Mobile, AL
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Dome light not working??????????

My buddy has an 06 Harley 250 with a sunroof and two dome lights. The dome light is not working. It does not come on with the switch or by opening any of the 4 doors, but it does come on with the map lights so we know its not the bulbs or fuse. Any ideas??? We are thinking a bad timer or switch. Where would the timer or switch for this be located??? Could this be the problem??? Any help would be great> Thanks , Mike
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-21-2010, 01:46 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2010
Location: Mobile, AL
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
????????

Anybody????
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-22-2010, 04:29 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Location: North Tonawanda, NY
Posts: 897
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
im sorry, no idea, for ya!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-01-2010, 03:14 AM
Powerstroke.org Acolyte
 

Join Date: Sep 2009
Location: BC Canada
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Hay, I was all through that system on my 03 so I have some for you. On my 2003, the dome light is controlled by the gauge cluster if you can believe it, and the gauge cluster gets the signal that a door is open from the security module.

The gauge cluster has the timer that shuts off the lights after time. The “battery saver” relay. It would be my best guess that it has gone bad perhaps?? I guess it could be the security module too.

Has this friend done any messing with the wiring?

Edit: I went back and looked. With what you described, my best guess is the relay in the cluster. Or fuse number 35. Fuse 41 is for the map lights, and fuse 35 is for the courtesy lights.

I hope your 06 is similar to my 2003 F350 KR.

Last edited by Egmonster; 02-01-2010 at 03:23 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:57 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors