radio won't turn on - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 12-08-2009, 04:35 PM Thread Starter
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
radio won't turn on

ok i tried to replace my stock 6 disc in my 04 f350 with a pioneer dvd. I hooked everything up and it worked. i forgot to hook up the speakers so i disconected everything and went back to the garage to hook up the rest of the wiring harness. then back to the truck to make sure it all worked and nothing! i checked the fuses and i had 1 poped so i replaced it and still nothing. i put the stock head unit back it and it lights up with the time, but won't turn on. all the fuses in the cab are good. can anybody help?

i posted this in 2 sections because i need an answer fast.
tbaer is offline  
post #2 of 3 Old 12-08-2009, 04:54 PM
Compression Ignition Addict
smokenstroke's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Sunset, SC
Posts: 6,984
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I know you said all the fuses are good in the cab but thats all i can think, my truck has 3 fuses for the radio,
-radio (main)
-radio (start)
and also the -(delayed accesory) fuse works the radio. I blew this fuse while changing my radio. If the radio lights come on and the time show up but it wont play or let you do anything thats most likely what it is.

Hope that helps bro!

2002 F250
Traction Bars

smokenstroke is offline  
post #3 of 3 Old 12-08-2009, 09:12 PM Thread Starter
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
yep thats what is was. the delay fuse. it kept blowing when i would hook the battery back up and then i figured out that the colors for the acc and battery from the head unit to the harness didn't match up they are opposit. wtf. 6 hours of BS and 4 fuse later. it's in and working.

now for a new problem how do i get around the "must apply parking brake to operate navigation or watch dvd/av" screen.
tbaer is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome