5r110 valve body issue possibly? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-02-2014, 04:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2012
Posts: 218
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
5r110 valve body issue possibly?

Ok everyone, having some issues and looking for guidance. As it sits, I have a TFT sensor out which isn't a big deal but is going to be felt with. Before the sensor went out, when going from park to drive, park to reverse, or drive to reverse, there is a bit of a delay and when it finally goes into gear, it slams into gear and sometimes disengages the gear and does it again. Is that a valve body issue or solenoid ?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-03-2014, 02:26 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2012
Location: bel air, maryland
Posts: 2,017
Thanks: 4
Thanked 35 Times in 27 Posts
Feedback Score: 1 reviews
i had the exact issue you are having to a T. replacing the line pressure control solenoid fixed it. my tranny now shifts and engages like when it was new. relieved as i thought i may be headed for a new tranny. replace the solenoid- 80 buck or so, but is a pain to change. the whole solenoid body has to come out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-06-2014, 06:16 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2012
Location: Garson, MB, CAN
Posts: 164
Thanks: 42
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Have the same issue here as well.
Forward delayed. Then reverse engages, then kinda slips then pops in to back up.
Also at a set of lights, the odd time, it'll start off in second or 3rd gear (what it feels like) then kinda clump into 1st and continue as usual.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-23-2014, 09:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2012
Location: bel air, maryland
Posts: 2,017
Thanks: 4
Thanked 35 Times in 27 Posts
Feedback Score: 1 reviews
bump... for all you guys having delay in shifting.. look into the line pressure control solenoid...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-26-2014, 08:45 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Aug 2007
Location: Williamsburg Ohio
Posts: 109
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine does that for a while after uploading certain tunes.Eventually goes away. First time it did it I thought my trans was going out. Had a flush done and still there. After I get some miles on the new tunes it is gone.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:59 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors