Tow/Haul light flashing - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 02-05-2013, 09:41 AM Thread Starter
Mod Newbie

 
dhanna6powerstroke's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 13,156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 142 Times in 134 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Tow/Haul light flashing

Tow/Haul started flashing today. Noticed temp gauge in the red and CTS shows temp all over the place. I know it's not running hot because I have a mechanical gauge as well. It's setting a P0712 code for the TFT sensor. I've read that it's a pretty common issue. Anyone have the Ford part number for the sensor?

dhanna6powerstroke is offline  
post #2 of 10 Old 02-05-2013, 01:09 PM Thread Starter
Mod Newbie

 
dhanna6powerstroke's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 13,156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 142 Times in 134 Posts
Feedback Score: 2 reviews

dhanna6powerstroke is offline  
post #3 of 10 Old 02-05-2013, 07:17 PM Thread Starter
Mod Newbie

 
dhanna6powerstroke's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 13,156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 142 Times in 134 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Anyone know this number? I've found after market sensors and numbers but no luck on the Ford number.

dhanna6powerstroke is offline  
post #4 of 10 Old 02-06-2013, 05:56 AM Thread Starter
Mod Newbie

 
dhanna6powerstroke's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 13,156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 142 Times in 134 Posts
Feedback Score: 2 reviews
I think I found it. Is this the right one? BC3Z-7H141-A

dhanna6powerstroke is offline  
post #5 of 10 Old 02-06-2013, 08:05 AM Thread Starter
Mod Newbie

 
dhanna6powerstroke's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 13,156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 142 Times in 134 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Picking part up in the morning. $15 from Ford

dhanna6powerstroke is offline  
post #6 of 10 Old 08-20-2013, 05:05 PM
Member
 
03strokerpower's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: no where
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did this fix your issue I am having the same problem?

Kitty
14.77 @ 92.02 1/4
03strokerpower is offline  
post #7 of 10 Old 09-06-2013, 07:54 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Listen guys i have 03 6.0 f350 an i changed the trans temp sensor and it worked for a week an started back flashing the tow haul light again. Besides its holding the gears longer now.
60shot is offline  
post #8 of 10 Old 09-06-2013, 07:54 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I really need some help.
60shot is offline  
post #9 of 10 Old 09-07-2013, 07:28 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 60shot View Post
Listen guys i have 03 6.0 f350 an i changed the trans temp sensor and it worked for a week an started back flashing the tow haul light again. Besides its holding the gears longer now.


Have you checked your codes? The tow haul flash is the transmissions check engine light

Late '04 F350 6.0, studded, 4" exhaust, intake and programmed
ford350f7 is offline  
post #10 of 10 Old 10-23-2013, 11:35 AM
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Bethlehem,Ga
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by dhanna6powerstroke View Post
I think I found it. Is this the right one? BC3Z-7H141-A
That is the part I used on mine.
I had replaced the sensor bout 2 months ago but it started acting up again last week. I installed a new wire harness last night and it works fine now.
Harness part is 4C3Z-7G276-AA if you need it.
Not as easy as just swapping the sensor but doable....
vannutz is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome