Transmission acting up - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 01-14-2013, 05:07 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Transmission acting up

I've done a little searching and found a few with similar problems, but didn't see a fix. I have an 07 F350. No performance mods besides a sct tuner with mild tunes from Erik @ innovative.

Transmission started acting funny last week. It would take a second or two to actually engage when put into drive, but it only happened once or twice all week. Now itís getting worse. The slow to engage only seems to happen after it has been running a while, but it will take a while to downshift when accelerating. Doesnít do it every time, but it is happening more frequently. I know itís time for me to change my filter and fluid, but this problem is scaring me a little. Not sure which direction to go. I have already ordered an 08 tranny pan and filter, but wonít be able to do that for another week. Any advice would be appreciated
jakeF16 is offline  
post #2 of 4 Old 07-07-2013, 08:42 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
FORDHARLEYFAN's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: TULSA,OK
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jakeF16 View Post
I've done a little searching and found a few with similar problems, but didn't see a fix. I have an 07 F350. No performance mods besides a sct tuner with mild tunes from Erik @ innovative.

Transmission started acting funny last week. It would take a second or two to actually engage when put into drive, but it only happened once or twice all week. Now itís getting worse. The slow to engage only seems to happen after it has been running a while, but it will take a while to downshift when accelerating. Doesnít do it every time, but it is happening more frequently. I know itís time for me to change my filter and fluid, but this problem is scaring me a little. Not sure which direction to go. I have already ordered an 08 tranny pan and filter, but wonít be able to do that for another week. Any advice would be appreciated


Mine is doing the same thing. Did you ever figure out your problem?
FORDHARLEYFAN is offline  
post #3 of 4 Old 07-08-2013, 01:06 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i haven't had time to dive farther into it yet. still a delay shifting into gear from park and sometimes from reverse to drive, but the filter and fluid change seemed to help. i did not do a flush though. just drained fluid and changed both filters.
jakeF16 is offline  
post #4 of 4 Old 02-23-2014, 12:45 AM
Compression Ignition Addict
 
JaimeG's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: No, Ill
Posts: 746
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Did u find out what the problem was?

Sent from AutoGuide.com Free App


05 F350 CCSB Dually 4x4
Recon Clearance & Mirrors
Newton 2.5" Leveling kit
Toolbox & Transfer Tank
SoundOff Led Mini Bar
Western Wideout
Pioneer DVD HU
JL Audio Amp
Eclipse Subs
5" Exhaust
03 Turbo-Done
JaimeG is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome