Speedo quit working - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-27-2012, 01:13 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2010
Location: Semmes, AL
Posts: 96
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Speedo quit working

04 F250 4x4 speedo stops working and ABS light comes on at same time. Also odometer stops working. Any Ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-03-2012, 11:25 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2009
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'd guess your output shaft speed sensor?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-11-2012, 03:42 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Nov 2010
Location: South Fayette/Pittsburgh PA
Posts: 5,216
Thanks: 21
Thanked 72 Times in 63 Posts
Feedback Score: 4 reviews
rear diff speed sensor
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-15-2012, 06:33 PM
Member
 

Join Date: Mar 2012
Location: Valley Springs, SD
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah, this is very common. Its either the speed sensor in rear diff or a broken wire going to the speed sensor itself. Usually gets kinked and brakes cover and gets corrosion inside.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-16-2012, 09:04 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2011
Location: Jena La
Posts: 146
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via Yahoo to roustabout04
Having the same issue with mine. Changed out my sensor in the diff and still not working. Wires and harness didnt seem to be broken so idk. Hopefully you will get it fixed so i can follow suit. Good luck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 05-02-2012, 07:54 PM
Premium Member
 

Join Date: Jun 2011
Location: Ocean City, MD
Posts: 1,184
Thanks: 14
Thanked 20 Times in 17 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Any luck, Speed sensors are in the front hub assemblies as well as the diff. my speedo drops to 0 and then works but abs light stays on
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors