Tranny issue!! Delay - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-15-2011, 07:46 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 123
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Tranny issue!! Delay

Hey guys.

So my wonderful transmission has be acting up lately. It has a delay when going in to reverse and to drive. Shifts fine when driving. Fluid was low about 3 quarts is what I put in. I bought this truck with 164,xxx miles on it and I know the filters and fluid have never been changed. I will be planning on changing the fluid and filters this comming week. So could this just be bad worn down fluid or filters? Or is this somthing bad in the making?

Thanks guys this forum has been a huge help keeping my truck alive.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-28-2011, 06:00 PM
Member
 

Join Date: Mar 2010
Location: Houston, Tx
Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had this problem at 180,000. Then the 3-4 shift went to slip sliding. Long story short, it ended up costing me a tranny rebuild. What year is your truck, you probably have the same problem I did? The planetary set was coming apart and putting metal into the fluid. I now have a welded planetary set, some updates, and a shift kit. Still not happy with the way it shifts, but now it's got a warranty. If you do have to rebuild, research it, not too many people can build these trannys correctly. Hope this helps.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-13-2012, 03:53 PM
Member
 

Join Date: Dec 2010
Location: Western Mass
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds just like the issue I just had fixed. Check out my post... My warranty covered it but the dealer told me it would have been about a $2,000 fix if I had to pay!

Problem with trans, SCT at at fault? Or just me?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
delay, transmission

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:18 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors