Out of NOWHERE! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-03-2011, 05:04 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Question Out of NOWHERE!

I am brand new to the site, but a buddy of mine was telling me he swore by it, so I thought I would give it a try! To start off, I own a 2006 Ford Powerstroke F350, CC Lariat Dually with 104,000 Miles... Pretty much bone stock with exhaust and CAI... I pull a 16ft trailer with Mowers Daily... All of a sudden out of nowhere today while driving down the road, my Trans Temp Gauge died, and a message flashed saying "Check Transmission Tempurature" and my Tow/Haul light kept blinking... The truck then would not shift out of 3rd gear, but showed no loss of power up to that point... I pulled into a parking lot, checked the transmission fluid, and everything looked good... When I started back up the truck ran fine until about 10 miles down the road and the same happened... Any suggestions, or insight as to what I may have going on? Im not in a postion to throw an ATS in, and have heard nothing but good things about the Torqueshift, but am worried, and specially with Snow Season Around the corner! Any help would be appreciated!

Thanks for lookin!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-03-2011, 05:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,043
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 12 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Welcome and I love your name
No the 5R110 is fine. Sounds like the sensor is either going out or has a bad connection and is by default throwing those codes to check it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-04-2011, 03:46 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Lumberton, TX
Posts: 855
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I agree; I'd try the temp sensor first.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
6.0 trans, trans temp, transmission

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:34 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors