trannie slipping after injector install.. - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-14-2011, 02:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2010
Location: South East, Tx
Posts: 151
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
trannie slipping after injector install..

After I installed my 190s last weekend, and after some WOT runs, my trans feels like it is slipping going into second; my tuning is set to shift at 3800 WOT, but it is showing up at 4100k on the tachometer once it finally hits into second, and I did some more testing, and found that it is hesitant to shift into second and even one time i felt it hang real bad shifting into second. I called suncoast today, and I spoke to a troubled angry man who said the trans would throw codes even if it slipped the slightest bit, my SCT shows 0 codes, but I know I have been feeling it less solid on shifts...am I going crazy?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-14-2011, 02:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2009
Location: eagle river Alaska
Posts: 222
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Your not going crazy. My tranny was doing the same thing and a couple weeks later it wouldn't even move anymore. The sct hides codes. I pulled the sct completely off and drove the truck around and took it to the dealership and they ran it for codes and there came up then.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-01-2011, 11:47 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 849
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Could this be the "shift fade" I've heard of? My truck sometimes while WOT will shift it will feel like 2 soft shifts.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:32 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors