Prob with Trannie or something else? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-21-2010, 06:17 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2009
Location: Utah
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Prob with Trannie or something else?

I have an '04 6.0 with 127,000, about a week ago i noticed it was taking longer than normal to accelerate when i put the pedal to the floor. Saturday it was having a real hard time, and acted like it was being starved for fuel so I replaced the fuel filters, I got my low end power back but still have nothing on the top end

If i depress the pedal to about 1/4 to 1/2 way down, the truck accelerates just fine and gains speed. If I punch it to the floor, the truck will shift, rev up to 3k and gain speed very very slowly (i'd say about 2-3 mph per second where as it used to put you back in the seat when you'd punch it), but if i start easing off the pedal the truck will shift again and take off.

do you guys think I lost a gear or I've got a band that is just severely stretched or there is something else wrong with the truck

(also all gauges read fine and I've got no lights on the dash)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-10-2010, 09:13 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 169
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Haven't had my truck for real long but I have noticed similar symptoms at times. Sometimes has no power from a stop if I push hard on accelerator. I have changed fuel filters also. Subscribing and good luck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-07-2010, 08:13 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2010
Location: Hallsville,Tx
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Im having the same problem and wondering if you ever got it figured out?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-27-2010, 02:22 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Im having the same problem with my 2003 has anybody figured this out yet.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-27-2010, 05:53 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 169
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine has been ok lately but you might check out the turbo. Maybe a bad VGT solenoid or it could just be dirty and stuck not allowing the vanes to adjust. Try a search and you should find some useful info on cleaning the turbo.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-10-2010, 08:18 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Location: pittsburgh
Posts: 245
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
had the same problem with mine and the dealer said the down pipe was cracked and leaking, they replaced it with a new one and it runs great.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-15-2010, 06:52 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2010
Location: Hallsville,Tx
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
FINALLY found the problem with mine. bad fuel regulator.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:31 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors