Reverse shutter - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-07-2009, 07:38 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2008
Location: stilson,ga
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Reverse shutter

Ive got an 05 i think my trannys fixing to go when i put it in rev it shutters then pops into gear could that possibly be a solenoid????
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-07-2009, 08:03 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i have an 06' and it does the same, did it from day one. Its a common problem with these trans. If you don't accelerate in rev just creep it won't do it. or after you shift wait like 5 sec for it to build full pressure in rev. it will lessen it. when i plow snow feels like a hard chatter i know that i first noticed it around 5 k miles have almost 50k and rev and trans are still there.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-08-2009, 03:01 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2008
Location: stilson,ga
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Glad to hear that my concern is i have 120,000 on the truck and i pull a 14,000 lb 5th wheel camper this just started after a recent camping trip to the mountains...would servicing it help???????thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-08-2009, 12:40 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2008
Location: stilson,ga
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-10-2009, 06:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2008
Location: DFW Airport
Posts: 1,002
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 12 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine does it too, and has since 43K now have 94K on it and have changed Tranny Fluid and filters 3x.




d
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-15-2009, 05:23 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Glendive MT.
Posts: 1,016
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to goXtreme Send a message via MSN to goXtreme
My 08 company truck did that, I took it in to the dealer and there was a seal out of it on one of the solenoids (I think that is what they said), problem fixed
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:25 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors