Tranny Vibration - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-20-2009, 09:19 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tranny Vibration

I noticed the other day that my tranny seems to vibrate in the lower gears a little bit. I did not do this till I put the SCT tuner on, at least not that I noticed...anyone had this problem before?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-01-2009, 05:04 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Location: Norfolk Va
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
you feelin it through the floorboard, almost like a grinding?? if so thats the same issue im having. It said on my oasis report that it had the planatary gears tsb done before i bought it. idk what is causing this on my id be intrested to see what yours is
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-01-2009, 05:19 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Location: Langley, BC, Canada
Posts: 634
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Ive got a similar problem. I notice it in all gears and it seems the worst between 1500 and 1800 rpm. I mainly feel it in the pedals and I just noticed when sitting at a light idling I can feel it slightly if I put my hand on the center console...if I put the truck in neutral at the light it goes away.

My truck had it when stock...then I put my 4" exhaust on and it got slightly worse...and now after running the sct for approx 8,000 kms it seems to be getting worse again.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-02-2009, 05:49 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Location: Norfolk Va
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ive been having this issue for about the past 7k miles or so along with a few other issues. cant solve this one yet. i want to change the fluid in the trans and see if that would help.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-02-2009, 05:59 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
like I said it didn't do this till I put on the sct...but it only does it in a certain rpm range...if I accelerate it goes away or if I let off...i dunno...I wonder if it has to do with the torque converter.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-02-2009, 09:13 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Location: Norfolk Va
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hmm.. i dont know man. Had an intresting development with mine tonight. Went to put the truck in tow/haul and it wouldnt go. the light on the dash lit up, but you ushually feel it change. I got nothin, then the grinding/vibration came back and was prety bad for about 5 or 6 miles.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-17-2009, 08:04 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Knoxville TN
Posts: 515
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
are you talking about when you are at a stop and get on it real hard? Sounds like torque converter sutter to me. Mine has been doing it now forever. Pisses me off. Let us know when you find out what it is.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-21-2009, 06:12 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If im idling or getting on it it doesnt do anything. Its only when Im accelerating at a normal rate, usually happens when Im just above 2000 rpms or so. Accelerate harder and it goes away. I dunno
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 11-18-2009, 11:21 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 1,180
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
seems mine started this now that I have the sct. what the hell is it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 11-18-2009, 02:49 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Its probably something to do with the torque converter. The factory torque converter is pretty crappy ive heard. Change that out and you should be good so ive been told. Just dont have the money for that right now
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:17 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors