No start problem 6.0 2006 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-03-2014, 12:56 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No start problem 6.0 2006

Hello I'm new to this forum. I own a 2006 6.0 diesel F250. I had the injectors replaced last summer about a year ago truck ran ok for about 6 months then started running rough hard to start in winter then this past April I noticed the truck was turning the starter longer before it would start up. Then two days later I drove it a couple hours and it ran ok and parked it went out to start it and it hasn't started since. The starter spins but motor won't fire. a friend of mine put a computer on it and came up with these codes p0269, p0281, p0470, p0562, p0678, p1378, p2291, u0155 I tested the ficm and it read 48 volts and I put a new glow plug in #8. Now when I put the computer on it it comes up with zero codes. We erased the codes from the first time after we wrote them down. Any help on where I should look next would be appreciated. Jim
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-03-2014, 04:07 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Waukesha
Posts: 173
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Icp but really need more info. Try disconnecting the icp sensor.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-04-2014, 03:27 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by willislawns View Post
Icp but really need more info. Try disconnecting the icp sensor.
I pulled the ICP and still no start. starter just turns over.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-04-2014, 03:29 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
just found the injector plug on no. 7 is not tight and pulls loose easily. Would this cause it not to fire at all.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:39 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors