this subject is beat to death, no clear answer-yet - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-11-2014, 07:23 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
this subject is beat to death, no clear answer-yet

hot, warm no start -occasionally
05 6.0 210000 when warmed up it runs like a watch. When these thing are right they are wonderful engines. DONE- STC fitting, dummy plugs & stand pipes, studs, SCT tuner, egr delete, oil cooler, use the Arch oil ( great stuff)all the usual. A little rough idle when cold but no concern. Has not started twice on my daughter with a trailer. When I get there it starts fine.....of course. Use a scan gauge. IPR, icp, ficm, fuel press all pids are great. Randomly go out and try to start it to get it to act up. Finally last night no start no FICM sync. Now its my understanding you will get sync when cranking. A little confused on this. Go read a little last night, try it this morning, starts like a new truck every time. I am thinking electrical issue other than another fuel related problems. Have not done rails or cups yet, just runs too well but looking for thoughts on the electrical side or to eliminate that possibility.....thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-11-2014, 07:31 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 8,287
Thanks: 69
Thanked 199 Times in 189 Posts
Feedback Score: 0 reviews
you have been through this ? No start issue? Look here.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-11-2014, 12:44 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have been through just about every item. Its a no start always when warm. IPR clean and reads 14.8., Fuel Pressure 70 psi, ICP 1 koeo, 820 on start, FICM 48.5, , filters and fluids all new. What I don't see, don't understand or missed in these threads is what component would cause a no sync reading when warm, and then when cold starts like a champ. Not a matter of how hot or warm its is, may do it once in 20 starts. If its an intermittent sync that's what had me thinking electrical, or harness issue. Only thing I have not touched are the fuel rails yet but I don't know if that would be a contributing factor? When its starts it runs like a champ
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:31 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors