I need Tech advice 6.0???? Techs????? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 12-14-2006, 08:47 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I need Tech advice 6.0???? Techs?????

I recently posted to engine 911 Forum Really Woulkd appreciate a Qualified Tech to Help steer Me Been trying to work out The Bug(s) The 6.0 is very nice when they are right but these have been Bears Lately!!!!!

03 6.0 Powerstrokes Both F-350 Automatic Transmissions
Truck #1 Fuel Mileage is 8.9 loaded towing Gooseneck Trailer. Empty 11.1 No trailer empty 11.5 at best!!! This one is still under warranty!! about 8000 Miles ago Hot starting problem High pressure Oil Pump, sensors, Oil feed Tube. 2200 miles ago put #5 injector in plus 4 and 6. 188 miles ago # 5 Bad again Plus 1 & 3. Towed it in Last Tuesday and now they say 2 and 8 Bad Plus fuel Pump has low fuel Pressure. They replaced the Fuel Pump at 94012 miles along with 2 and 8 injectors. I asked Ford to replace the remainder of the injectors to no avail.. Truck ran GREAT Lot of Power just like it had at 70,000 Miles seemed to even have some fuel economy(fuel gauge not dropping so fast) it began missing at 94143, and just about did not make it home?? Back at Ford at present they have not had time to Plug it up and check the Misses out. any ideas what else is going on??? or maybe just the Low fuel pressure from the pump took these injectors out??? how about the rest of the injectors ??Any reason for the POOR fuel economy??

Truck # 2 Loved it until 102,000 miles 4 injectors went out (not Bad if You figure it at one every 25K) more injectors at 122K 3 more 146784 4 injectors now 147096 two more dead, Correction 3 Bad and we replaced all of them that had never been changed for a total of 4. everything else now checks out OK. fuel pressure checks out OK and fuel filters are Good as well.

I was told No Bio so I try to not burn it unless I cannot get to another station and then Just enough. I use only quality fuel (I believe). I use power services fuel additives, I do Not let The trucks set and idle for more then 5-10 minutes, Regular 5000 Mile services as per My Service advisor done at my local FORD Dealer.

BY The way Neither one of them has ever had a chip or programmer put on them except for The Factory "flashes or reprogramming"

Thanks and Any advice would be appreciated.
Jeffmil1962 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 Old 12-14-2006, 09:15 AM
Powerstroke Techie

Clay Henry's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: Tuttle, OK
Posts: 17,197
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 13 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
so you have been using bio this whole time???

2003 6.0 F350 dually on high cholesterol fuel (WVO)
2000 7.3 Excursion also on a high cholesterol fuel

Clay Henry is offline  
post #3 of 3 Old 12-14-2006, 04:08 PM
The Fat Mod
Logan's Avatar
Join Date: Aug 2006
Location: Hickory, NC
Posts: 12,509
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I will bump this for ya, hope you get if figured out.

Logan is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome