03 6.0 motor for 2nd time - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-10-2006, 03:14 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2006
Location: Albemarle, NC
Posts: 280
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to SmokeN 12 ValvE
03 6.0 motor for 2nd time

One of my cousin's that live in Georgia has an 03 F350 with a 6.0. His motor just gave out for the second time in less than six months. The first time it had something to do with the crankshaft failing or bearings and they replaced the motor, the dealership said its the same thing this time. First time he had a ts chip this time a SCT. Any ideas what might be causing this.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-10-2006, 07:57 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Nov 2006
Location: GREAT LAKES,IL
Posts: 636
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sound like if the bearings are going bad there not recieving any lube. shouldn't mean they have to replace the whole engine just the bearings and crank if it was messed up. sounds like there is more to the story. i have been dealing with large engines for a long time.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-10-2006, 10:03 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2005
Location: Greenwood, Indiana (Indianapolis)
Posts: 7,241
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 99Smokin73Stroker Send a message via Yahoo to 99Smokin73Stroker
Quote:
Originally Posted by jaswright2003 View Post
One of my cousin's that live in Georgia has an 03 F350 with a 6.0. His motor just gave out for the second time in less than six months. The first time it had something to do with the crankshaft failing or bearings and they replaced the motor, the dealership said its the same thing this time. First time he had a ts chip this time a SCT. Any ideas what might be causing this.
That's pretty crazy that they still have engines sitting around like that. I would think they would put in an engine that was built more recently, unless the one they put in was and it's just a bad luck deal...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:05 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors