6.0 is sick no oil pressure, low ICP pressure, idles fine - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 01-20-2014, 06:52 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: May 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 is sick no oil pressure, low ICP pressure, idles fine

Was driving the truck the other day and got on it hard. It defueled hard, I looked down and saw 2300 ICP falling fast. It will bottom out at 750 WOT. Thought it was weird, pulled into the parking lot, and had no oil pressure according to dash gauge. (Just replaced sensor a couple months ago)

I let it set a couple days until I could get to it. Went to start it, and it had a very hard time getting started took 3 or 4 tries at 30-45 seconds each. I've never had to crank on this more than 4-5 seconds to get it to fire. Get it up to operating temp, and the IPR% is 23 with pressure being 580-600 psi. Zero oil pressure on the dash. I've heard HPOP will cause it. I've heard IPR...

Where do I start?

Mark Smith
04 F250
MarkSmith is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome