2003 F350 6.0 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2014, 01:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy 2003 F350 6.0

Replaced STC Connector, FEMC replaced and Glow plug CM and fuel filter replaced. Cranks but won't start. Will start with starting fluid but won't keep running if RPM drops below 1,000. This is not my truck, it is my brothers. It is his everyday work truck and if it isn't running he isn't making money. Was told to replace High pressure fuel regulator. I would like to fix this in one last fix, so I came here. All the other stuff I've done has gotten it to at least start with the fluid, but now it wont start without using that. I also don't have the glow plug light coming on anymore. Don't know if that has anything to do with why it won't start without the starting fluid or not.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-14-2014, 01:15 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2012
Location: Trinidad Colorado ,USA
Posts: 5,491
Thanks: 114
Thanked 147 Times in 145 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Your gonna make most guys on here scream with fear stating that you are using starting fluid. Ill be honest Im not 100% sure why its bad with the 6.0 but I know it is.
Do you have any kind of monitor on the truck or anything to check for trouble codes?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-14-2014, 01:37 PM
Moderator

 

Join Date: Aug 2013
Location: 804Va
Posts: 3,072
Thanks: 847
Thanked 146 Times in 125 Posts
Feedback Score: 3 reviews
The first reason is the hot glow plug being sprayed with combustible fluid, the second is the engine is already high compression and the starting fluid will only increase the combustion.

Carry on with the trouble shooting.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-14-2014, 05:16 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Replaced IPR and fired right up. Started using gas and diesel mixture to start. started alot better. Now i just have to find out why the glow plug light doesn't come one.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
6.0, 6.0 engine help, f350 6.0, won't start

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors