engine miss while cold - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-10-2013, 06:17 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2012
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
engine miss while cold

I need some opinions on a problem. I have a 05 f250 with a set of warren 175 injectors with about 7000 miles on them, a swamps 58volt ficm. My problem is when engine is cold it has a miss under acceleration. It idles fine and runs good for the most part as long as I don't try to get in a hurry. When it warms up to 190 it runs fine. I have a Gillette regulator spring in a stock style fuel system pressure is 90 at idle. It's a dead head style gauge setup under hood so I'm not sure how much it drops while driving. It has new filters. I don't think it's fuel though I think it's injector stictation. I was running Rotella synthetic with about 8000 miles. It started running like this so I changed to schaeffer synthetic. I had already planned on running that oil but was going to wait till 10000 miles. Problem is still their. What do y'all think should I try Rev-x in my synthetic oil? What should I try next? thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-10-2013, 06:23 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2013
Location: southern va
Posts: 596
Thanks: 4
Thanked 14 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ADD SOME REV X ON YOUR NEXT OIL CHANGE. SHOULD TAKE CARE OF YOU PROBLEM
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-10-2013, 06:24 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2012
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Also I have no codes.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-10-2013, 06:26 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2012
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I just changed the oil like 500 miles ago.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-10-2013, 06:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2013
Location: southern va
Posts: 596
Thanks: 4
Thanked 14 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
add 2 4oz. bottles of rev-x as asap. u should notice a diif
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-12-2013, 02:48 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I literally just had this exact same issue in my '05.

I had 3 bad injectors in the driver side bank.

Was NOT a stiction problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-12-2013, 08:45 PM
Premium Member


 

Join Date: Aug 2012
Location: Fort Knox, KY
Posts: 245
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Rotasol View Post
I literally just had this exact same issue in my '05.

I had 3 bad injectors in the driver side bank.

Was NOT a stiction problem.
You had a set of Warren 175's with only 7000 miles on them?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:23 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors