new oil cooler/ no start - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 10-06-2013, 08:13 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
new oil cooler/ no start

i just put in a new oil cooler and a coolant filter. I also put in the blue spring while in there. after finishing and trying to start I found 3 codes (U0105, U0306, P2552) also reading 0.0 volts on the ficm. I have the idp ficm tuner on there with srl+ which I don't think they would be the problem. just not sure if I lost my ficm or what?
islero is offline  
post #2 of 6 Old 10-06-2013, 08:45 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 249
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Might not have a connector plugged in all the way on the ficm or possibly bent a pin over in the ficm. Check your connections.
jpott62 is offline  
post #3 of 6 Old 10-07-2013, 05:37 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I will check them but I didn't disconnect the ficm. so I guess the harness go pulled a little bit and lost a connection.
islero is offline  
post #4 of 6 Old 10-07-2013, 06:47 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 4,222
Thanks: 1
Thanked 62 Times in 58 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Did you prefill the HPOP oil resivor before ya buttoned it all up? If you didn't it can take up to 30 miles driveing before it works all the air out.


Lord I shall lead them to the water but I will not try to make them drink
dannyboy950 is offline  
post #5 of 6 Old 10-07-2013, 09:05 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Jpott62 you were right. The first plug on the ficm was pulled out slightly.
islero is offline  
post #6 of 6 Old 10-08-2013, 04:03 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 249
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Good news glad I could help
jpott62 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome