06 6.0 loosing power - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 08-09-2013, 01:17 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
06 6.0 loosing power

I have an 06 f-250 with an H&S, EGR delete, HPOP, rebuilt turbo, and 5in. the truck runs and starts fine untill you drive in for more then an half an hour or so. At which point the truck starts violently shaking. and when you let off the throttle to stop or pull over the RPM's drop to around 400 and will either jump back up and repeat or it will stall out. if it stalls the truck will not start back up unless i uninstall my tuner. It will throw a code P0299 i believe. i know this is for the injector but i had them replaced about 5k ago and once the truck cools down the code is not thrown until you either romp on it or highway drive for a half an hour or so. i just don't understand why it is so intermittent.
tedmiller is offline  
post #2 of 6 Old 08-09-2013, 01:45 PM
Compression Ignition Addict
 
kinnisoj's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Trinidad Colorado ,USA
Posts: 6,085
Thanks: 136
Thanked 196 Times in 191 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Your tuner, was this a brand new tuner or one that was used that you bought from someone else or maybe one for another truck?

BPD OIL COOLER W/COLD WEATHER PACK & BPD oil bypass amsiol filter
BPD WATER PUMP, RADIATOR+ EGR.ARP STUDS
,edge turbo timer
5" TB DIAMOND EYE EXH
ATLAS 40
TITLE IN HAND...
kinnisoj is offline  
post #3 of 6 Old 08-09-2013, 05:22 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I bought it brand new
tedmiller is offline  
post #4 of 6 Old 08-09-2013, 05:24 PM
Premium Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Somewhere Between Good and Bad
Posts: 1,920
Thanks: 10
Thanked 61 Times in 60 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Quoted: 21 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by tedmiller View Post
I have an 06 f-250 with an H&S, EGR delete, HPOP, rebuilt turbo, and 5in. the truck runs and starts fine untill you drive in for more then an half an hour or so. At which point the truck starts violently shaking. and when you let off the throttle to stop or pull over the RPM's drop to around 400 and will either jump back up and repeat or it will stall out. if it stalls the truck will not start back up unless i uninstall my tuner. It will throw a code P0299 i believe. i know this is for the injector but i had them replaced about 5k ago and once the truck cools down the code is not thrown until you either romp on it or highway drive for a half an hour or so. i just don't understand why it is so intermittent.
Kind of sounds like an electrical problem. I'm thinking a chafed wire on the engine harness...

2006 CC SB 4x4 6.0L
KC Stage 1.5
BPD 6 Phase 53v FICM, EGR, HD Oil Cooler, Bypass Oil Filter & Water Pump
ARP Studs w/ OEM Gaskets
DC Power 190a upper; DB Electric 200a lower alternator
295/65/20 Toyo MTs
PMF 3 Link
7,500LB Tuff Trucks Leveling Coils
Icon 2.5 piggyback CDC shocks
Dynatrac Free Spin Kit with Dynaloc Hubs
EDGE CTS Monitor w/ EGT, pressure, and temp sensors
Blue FPR Spring Kit
Twin F450 Auxiliary Springs
Banks Monster Exhaust
Truetrac rear/E locker Front with 4.11s
skanj0 is offline  
post #5 of 6 Old 08-09-2013, 05:33 PM
Smoke Eater


 
Join Date: May 2009
Location: Chillicothe Ohio
Posts: 1,305
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 5 reviews
Send a message via Yahoo to fdchief
are you monitoring your ficm voltages?.... almost sounds like its dying a slow death when engine comp gets hot.... heat=resistance=if its weak it could cause it to die out... just a thought.. i could be way off here

2007 F-250 Lariat Crew Cab
SPL LED Lightbar
20" Fuel Rims
35" Nitto MT's
SCT Livewire w/ Tony Wildman Tunes
PMM Full EGR Delete/ Coolant Kit
Hornblasters 540 Kit
LED Lightiing All Around
All kinds of other Goodies!
2005 Lariat Crew- GONE!
2011 Lariat Ultimate Crew- GONE!!!
Back in a 6.0hhhhh and lovin it!
fdchief is offline  
post #6 of 6 Old 08-10-2013, 05:18 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
ya i just dont think its electrical because it only does it when i romp on it or on long drives. and my ficm is constant 48 volts. what about oil cooler?
tedmiller is offline  
Reply

Tags
6.0 injector , powrstroke

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome