6.0 bad turbo? No boost noise under hood - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 07-07-2013, 10:49 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
6.0 bad turbo? No boost noise under hood

For months my truck has been running good except when I'm driving at freeway speeds trying to hold a speed with rpm around 1800 to 2100 the motor would surge or buck. Until yesterday I've been able to apply accelerator and power though it into passing gear and it would clear out with black smoke from tail pipe and smooth out and run fine again. Yesterday same thing but this time instead of it smoothing out it let out a loud blow off sound big cloud of black smoke and now I have no boost and a noise under hood every time I give it gas when the turbo should be spooling up. I think the turbo is bad but just don't know enough about diesel to say. That's why I need help from you guys. Don't want to spend the money if the turbo is not the problem. Please help!!
Mykidsford is offline  
post #2 of 4 Old 07-07-2013, 11:19 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jun 2012
Location: Northeast OK
Posts: 404
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Check you boots on the hot side of the intercooler. Also make sure you didn't blow off the cold side pipe of the intercooler.


2006 White F350 CCLB 2WD



SOONER POWERSTROKERS
dowmace is offline  
post #3 of 4 Old 07-07-2013, 12:21 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I check that it looks fine. Also made sure down pipe on back of turbo is hooked up still as well as the flex pipe coming from both manifolds. Looks like its hooked up. After I got it home and it cooled of I stared it back up and now white smoke is coming out. Is that the raw fuel left in system from when I limped it home with no boost?
Mykidsford is offline  
post #4 of 4 Old 07-08-2013, 10:12 AM
Compression Ignition Addict
 
GregsSD's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 1,371
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
You need to pull out your egr valve and check to see if it is wet and if the intake manifold is wet inside! If it is then you most likely have a cracked egr cooler which is letting coolant into your intake. If this is the case then don't drive it or you could end up with a hydro locked engine and even bigger problems!

Your initial problem could be a sticking egr valve, but white smoke could be a sign of coolant getting into your engine, either from a cracked egr cooler or leaking head gaskets.

2005 F-250 CC/SB 4x4 medium wedgewood blue

5" lift, 5" Donahoe rear springs, 35x13.50 MTZ's, 18x12 Fuel Hostage wheels, 4.30 gears, Banks 4" exhaust, Airraid intake, SCT from Innovative, ARP headstuds, Bulletproof ficm, Scangauge II, Randy Ellis Design lightbar, Street Scene flares, Harpoon mod, Zoodad mod, LED 2010 taillights, Switchback LED front turn signals
GregsSD is offline  
Reply

Tags
6.0 turbo problem

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome