6.0 bad turbo? No boost - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 07-07-2013, 11:48 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Jul 2013
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 bad turbo? No boost

For months my truck has been running good except when I'm driving at freeway speeds trying to hold a speed with rpm around 1800 to 2100 the motor would surge or buck. Until yesterday I've been able to apply accelerator and power though it into passing gear and it would clear out with black smoke from tail pipe and smooth out and run fine again. Yesterday same thing but this time instead of it smoothing out it let out a loud blow off sound big cloud of black smoke and now I have no boost and a noise under hood every time I give it gas when the turbo should be spooling up. I think the turbo is bad but just don't know enough about diesel to say. That's why I need help from you guys. Don't want to spend the money if the turbo is not the problem. Please help!!
Mykidsford is offline  
Sponsored Links

6.0 turbo problem

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome