Help Still pouring oil out - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 07-02-2013, 06:27 PM Thread Starter Fanatic
chris-rector's Avatar
Join Date: Oct 2010
Location: Centennial CO
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Help Still pouring oil out

Ok so about 4 weeks ago i replaced my HPOP ICP IPR ran great then al of the sudden it started leaking oil first a couple of drops then gushing oil out from the back of the top of the motor. I cant see to tell where its was coming from so i decided F*** it
i went got all new o-rings turbo install kit HPOP Cover O-ring
Tore it apart again took my time even replaced the RTV where it was needed
put it all back together and start the Damn thing at it is gushing oil still.

Im wondering if either the new IPR valve or the ICP sensor could be bad and it is leaking out of there? the o-rings looked good on them

Help I need my truck

<a href="">My Truck Profile</a>
chris-rector is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 Old 07-02-2013, 08:52 PM
Premium Member
Join Date: Aug 2011
Posts: 101
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had a similar leak when my ICP sensor went bad. I think your 03 and my early build 04 are the only ones that had the sensor in the back. You can unplug the connector and see if there's any oil in there. Mine was pushing oil back into the wiring so had to replace the pigtail as well. If you just put a new sensor in I wouldn't think it would be bad but who knows???
DMc is offline  
post #3 of 3 Old 07-03-2013, 08:54 AM
Join Date: May 2011
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My previous truck did this after some similar work. Turned out to be the oil pressure switch. The oil ran down the length of the valley and dripped from the back of the engine.

'05 F-350 Crew cab XLT 4X4
EGR and cat deleted, Insight CS, Sinister coolant filter, complete update kit.
Haze is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome