Just another hot start issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-31-2013, 03:01 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2012
Location: Calgary Alberta
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just another hot start issue

Starts great when its cold but it'll keep cranking over and over til it starts or battery dies when running temperatures.
I have replaced the injectors
High pressure oil pump stc fitting dummy plugs, o ring, and now my mechanic has given up.
If I wait a day or until it completely cools it'll sometimes start
What else can I possibly do?
Thanks guys
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-31-2013, 03:06 PM
Member
 

Join Date: Jul 2012
Posts: 60
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Nothing telltale in the canbus data?
If you don't have the autoenginuity PC interface package or something similar, I would get it.

I bet it might point you to your problem....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-31-2013, 03:11 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2012
Location: Calgary Alberta
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What is that? sorry I'm pretty new and I've just started to get some courage to work on her
Where could I get that, I have a sct x3 if that sates anything
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-31-2013, 05:25 PM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2011
Location: Sussex NJ
Posts: 1,527
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Any codes?


Tom
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-31-2013, 05:42 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2012
Location: Calgary Alberta
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No cel so I haven't check for codes
My edge cts doesn't show anything either
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-01-2013, 10:36 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2012
Location: Calgary Alberta
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No codes when I use the sct towing tune except for p1000
When I return it to stock it shows the egr codes but I have had it deleted though
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:13 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors