6.0 Dead Need Advice - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2008, 08:43 PM
Premium Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Hubbard, Texas
Posts: 1,112
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
6.0 Dead Need Advice

Heading home from work tonight i noticed the truck not having as much power, didnt think much of it at first but then it started loosing more and more power. After i had to floor it for it to turn into the driveway (bairly moving) I put in new fuel filters. Cranked up alright but seemed kinda quiet, decied to run it to the next town over to see if it just needed ran and it got worse and worse. When I turned around 5 miles later it was all it could do to go 45mph then the closer i got to home the slower it would go, then about 1/2 a mile from the house it just came to a stop and died. It was like a remote controll car thats batterys had ran out. I tried to crank it and it does nothing but spin over, it reminds me of when you pull the coil wire from a gas engine, just no fire. I called my wife and she towed me home with her Explorer (now i have to deal with bad A$$ explorer comments). Got it home and it just spins over. If this was a gas engine i would say its getting no spark. Oh yea, lots of smoke, couldnt tell what color cause it was dark out, i think it was greyish. The temp is normal and its got good fuel and good filters. Sorry this is so long, im just trying to get all the info out there. Thanks in advance for any advice. Scott M.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-15-2008, 05:26 AM
Premium Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Hubbard, Texas
Posts: 1,112
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Update: This morning I was able to get it to crank after about 20 seconds of spinning it over, it did not run good, very sluggish and lots of black smoke an there was black soot on the ground. If you put it in gear and try to go it dosnt want to move. Any one have any suggestions? Please Help..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-15-2008, 05:29 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,242
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
does sound lke possible fuel pressure issue ,maybe the pump, would probably help to get codes pulled
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-15-2008, 05:34 AM
Premium Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Hubbard, Texas
Posts: 1,112
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
There is no check engine light, would there still be codes?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-15-2008, 05:45 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,242
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by smuesse View Post
There is no check engine light, would there still be codes?
absolutly could be
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-15-2008, 05:57 AM
Premium Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Hubbard, Texas
Posts: 1,112
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
The 6.0's dont have injector pumps do they? Its just the pump mounted on the frame rail right?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-15-2008, 06:05 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: shakopee,mn
Posts: 348
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to oafydude28 Send a message via Yahoo to oafydude28
Did you check the air filter and is the trubo creating any boost? From what i understand is that black smoke is from to much fuel but could it be from a block in the intake system? Not a tech but its an idea. good luck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-15-2008, 06:18 AM
Premium Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Hubbard, Texas
Posts: 1,112
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
I Have the Zoo Dad mod so i was able to stick my hand through the grill and feel the air going into the air filter. You cant hear the turbo spool up because the engin wont rev up very much. When it first started messing up last night i started listening to the turbo and it sounded normal. I guess i need to have it checked out, i was just hoping i could find out something with out having to pay a Tech.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-15-2008, 06:26 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: shakopee,mn
Posts: 348
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to oafydude28 Send a message via Yahoo to oafydude28
do the 6.0's have that valve in the exaust maybe if it does could that be stuck closed?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 01-15-2008, 06:28 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,242
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
its not the air filter, and the pump is mou ted o the rail, how many miles on this truck
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:33 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors