03 6.0 will not scan - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 01-07-2008, 10:05 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
03 6.0 will not scan

Hello all i have a 03 6.0 with 115000 miles on it it came to my shop cause it has a real bad miss well when i went to scan it with my snapon mt2500 the scanner will just show a error so i checked the cigeret lighter cirket i am getting power from the obd 2 port but it will not let me scan also whe you start this truck cold it has a bad miss until it gets warmed up then it gets a little better but overall runs like crap any help would be greatly appreciated
powersmoker59 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 01-07-2008, 10:08 PM
Compression Ignition Addict
 
owtcast's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Beaumont, Texas
Posts: 1,527
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Hmmmm. I talked to SCT today and was told that some dealers are disabling the OBD2 port to disuade tampering. I wonder if ??
owtcast is offline  
post #3 of 7 Old 01-07-2008, 11:33 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well i got a alldata scimatic and acording to that and my voltmeter the pig tail is wired properly i am wondering if it is a problem with the pcm that could also cause the runing problem
powersmoker59 is offline  
post #4 of 7 Old 01-08-2008, 03:09 AM
DKR
<--Pro Cooler Racer
 
DKR's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Newark, Delaware
Posts: 8,216
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to DKR
The MT2500 is the older "brick" scanner? If so that's what I have, I can't remember which years this covers, but I had to get the CAN-1B adapter to read my '07. May not be your problem, just a thought.

Eric
2007 F250 6.0l King Ranch CC LB
Sponsored by Innovative Diesel Performance
SCT XCal2 w/ Custom Files & FICM tuning
DashDAQ Series II; ARP Headstuds; AFE Stage 2 XP Intake w/ Proguard 7
Industrial Injection 190cc injectors; FASS 150/180; ITP Regulated Return
'03 Turbo Swap; Zex N2O Dry Shot; CFM Smallmouth Intake Elbow
Zoodad w/ Predator Screen; MBRP 4" Cool Duals Straight Piped
EGR Delete w/ full manifold; Coolant Bypass Filter; Train Horns
Eclipse AVN62D; High Idle Mod; BFG ATs 285-65/20s

Truck- 12.51sec @ 108mph @ ~7700lbs (1/4 mi)
Cooler- 39.93sec @ 12.12mph @ ~180lbs (1/8 mi)

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Email:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
DKR is offline  
post #5 of 7 Old 01-08-2008, 04:31 AM
ADMIN AND TECH


 
SCUFFY828's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,318
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
your scanner has to be can capable, as far as your runing problem you need to take it to ford with nothing in the pcm as far as a chip and have them reprogram it to the latest calibration , that will fix it


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ITS STOCK
SCUFFY828 is offline  
post #6 of 7 Old 01-08-2008, 10:14 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for all the help i did finally get in the computer today but no codes so i am passing this one on to the dealler i have read of this flash what version should i have put in it
powersmoker59 is offline  
post #7 of 7 Old 01-09-2008, 04:27 AM
ADMIN AND TECH


 
SCUFFY828's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,318
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
you cant tell hem what flash you want , the dealer should be at the latest level , just tell them you want to get it reprogrammed


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ITS STOCK
SCUFFY828 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome