2003 F250 6.0L has a shimmy at an idle - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 03-04-2013, 12:06 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
2003 F250 6.0L has a shimmy at an idle

I have owned my truck since April of 2011. Never had any issues with it until I decided to take it to the local dealer to have routine maintenance done. I got in my truck to drive home and it had a shimmy once I hit an idle speed. Later I found out they had put the wrong anti freeze in my truck. This weekend, I did an oil change with 5w40 Rotella and a motorcraft filter, flushed the cooling system and filled it back up with gold antifreeze, changed out the fuel filters, and changed the Cam Position Sensor. Went to the auto parts store and they checked the system and came up with no codes. The truck starts up great whether it is cold or hot. No check engine light. Just this random shake. Any ideas?
Goebellove is offline  
post #2 of 5 Old 03-04-2013, 12:25 PM
Compression Ignition Addict
 
kendallcschm's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: New Fairfield CT
Posts: 1,042
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to kendallcschm
Quote:
Originally Posted by Goebellove View Post
I have owned my truck since April of 2011. Never had any issues with it until I decided to take it to the local dealer to have routine maintenance done. I got in my truck to drive home and it had a shimmy once I hit an idle speed. Later I found out they had put the wrong anti freeze in my truck. This weekend, I did an oil change with 5w40 Rotella and a motorcraft filter, flushed the cooling system and filled it back up with gold antifreeze, changed out the fuel filters, and changed the Cam Position Sensor. Went to the auto parts store and they checked the system and came up with no codes. The truck starts up great whether it is cold or hot. No check engine light. Just this random shake. Any ideas?
IDK what the shimmy is but i wouldn't have put ford gold coolant back in.. i'd use a CAT EC-1 rated coolant thats silicate and phosphate free

2007 Ford F250 Lariat 6.0 Powerstroke

mods:
Banks Ram air
Sinister Coolant Filter
Swamps 48V FICM with PHP Atlas 40
B&W turnover ball hitch
EGR Delete
Diesel Site Intercooler Boots
SCT livewire TS 5015 w/IDP custom tunes
Agressive street, Tow W/jake brake, Economy

Other rides:
2010 Ford Explorer 4.6 24V V8
1999 Ford Mustang Cobra 4.6 32V V8
Mods:
JLT True CAI
Smoked Heads/tails

kendallcschm is offline  
post #3 of 5 Old 03-04-2013, 05:12 PM
Fill it up again Dummy
 
mhatlen's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Central Valley, Sierra Mountains, California
Posts: 2,456
Thanks: 39
Thanked 115 Times in 104 Posts
Mentioned: 7 Post(s)
Quoted: 248 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like the ICP, do you have a scangauge ?

The Ford Gold is ok as long as you keep up the maintenance on it, a lot of people including myself went through the effort to get it out because of the major problems it can create. Again keep it fresh change every 2 years or 25,000 miles.


2006 F250 LARIAT CCSB 4X4
ARP Studs, O-Ringed Heads
X4 PHP 65 HP Custom Tow Tune
Atlas40 Ficm Tune
CAT EC-1 Coolant, IPR Coolant filter
Fass-125 to a Adjustable Pressure Reg.
Turbo-back SS 4" pipe, Corsa Muffler -7" Tip
6.4 starter, DC Power 270 amp alt
Die Hard Platinum AGM all 2/0 Cables
7" lift w: Icon Progressive Coil Springs
2008 up Carli/Deaver rear springs
All riding on some Fatty-Daddy 38/15.50/18 Toyo's

Last edited by mhatlen; 03-04-2013 at 05:16 PM.
mhatlen is offline  
post #4 of 5 Old 03-04-2013, 05:43 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I think I have sticky injectors. I just ordered some rev-x oil treatment and see if that helps. The shaking only happens in over drive. There are no codes at all and the FICM voltage was at 48. Hopefully this helps.
Goebellove is offline  
post #5 of 5 Old 03-04-2013, 06:09 PM
Fill it up again Dummy
 
mhatlen's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Central Valley, Sierra Mountains, California
Posts: 2,456
Thanks: 39
Thanked 115 Times in 104 Posts
Mentioned: 7 Post(s)
Quoted: 248 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I don't get what your saying? So what you mean is you let off the gas pedal when you're at highway speed at you have a shake? right??

If that is the case I would lean towards a driveline issue (carrier brg included)
Do you have a bit off a shake throttling away from stop signs?

5W/40 should have the same or better results as RevX not so sure about the injector thought??


2006 F250 LARIAT CCSB 4X4
ARP Studs, O-Ringed Heads
X4 PHP 65 HP Custom Tow Tune
Atlas40 Ficm Tune
CAT EC-1 Coolant, IPR Coolant filter
Fass-125 to a Adjustable Pressure Reg.
Turbo-back SS 4" pipe, Corsa Muffler -7" Tip
6.4 starter, DC Power 270 amp alt
Die Hard Platinum AGM all 2/0 Cables
7" lift w: Icon Progressive Coil Springs
2008 up Carli/Deaver rear springs
All riding on some Fatty-Daddy 38/15.50/18 Toyo's
mhatlen is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome