ICP pressure?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-28-2013, 08:55 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2011
Location: ontario(mississauga)
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ICP pressure??

I am minutes away from giving up on this truck......after spending thousands on replacing and updating the whole cooling system,and spending more money on FICM,batteries,and numerous other updates of standpipe dummyplug yada yada yada,now 2 days after new ficm is in ive had 2 mornings where I have to crank 3-4 times for it to start.....is this the HPOP now????????I have a CTS what should ICP be at to start,500psi I was told by the ford guy,anyone have some insight before I pull the plug on the big red moneypit???
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-28-2013, 09:00 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2011
Location: Carrollton Ohio
Posts: 8,839
Thanks: 65
Thanked 58 Times in 40 Posts
Feedback Score: 10 reviews
You need 500 psi to start. 1500 is when the icp pigtail is disconnected from the icp sensor and the PCM gives it a default value to start the engine.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-28-2013, 09:06 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2011
Location: ontario(mississauga)
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Tuscany View Post
You need 500 psi to start. 1500 is when the icp pigtail is disconnected from the icp sensor and the PCM gives it a default value to start the engine.
Perfect,ill check my CTS in the morning and see what its kicking out for psi.......if it is under 500 I guess im looking at replacing the HPOP?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-28-2013, 09:08 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2011
Location: Carrollton Ohio
Posts: 8,839
Thanks: 65
Thanked 58 Times in 40 Posts
Feedback Score: 10 reviews
Not necessarily, it could be a bad IPR valve, STC fitting, leaking hpo rails, leaking standpipes, dummy plugs or a bad pump.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-28-2013, 09:15 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2011
Location: ontario(mississauga)
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Tuscany View Post
Not necessarily, it could be a bad IPR valve, STC fitting, leaking hpo rails, leaking standpipes, dummy plugs or a bad pump.
Alright ill check in the morning and go from there.....oh ya,2 years ago I had same problem,ford replaced standpipe and dummyplug...under warranty,but not the pump,that scares me!!lol
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors