03 6.0L Rough to start and Rough idle and no boost - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-28-2013, 05:58 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
03 6.0L Rough to start and Rough idle and no boost

Ok i have a 2003 f250 6.0L it just got headstuds done, egr delete, new oil cooler, sct tuner with innovative tunes, t500 HPOP, 190/100 injectors, blue spring kit and 4inch from the turbo back to a 5 inch banks monster exhaust.

I live in hawaii so there really isnt much col starts here. When i go to start my truck it makes a god awful chug then sometimes just shuts off and then sometimes it starts and then just sounds terrible. It sounds like its missfiring but i just put the new injectors in and then the whole motor rocks back and fourth like no other. While its doing that it spit out some white smoke . When you step on the accelerator right between the seats where the exhuast runs down you can feel it wobbling reall bad. All the brackets are intake and secure. Now at ilde my sct says my boost is -0.03 sometimes it will say -0.10. When i let it sit for a little and try to pull forward the boost doesnt move at all. When i punch it i get nothing but turbo noise and lots of smoke. All my intake hoses are bolted on pretty well. PLZ help me figure out why i am not getting any power or boost?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-28-2013, 06:54 PM
Member
 

Join Date: Mar 2008
Location: Upsala, MN
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like you could have a waste gate stuck open on the turbo.
But that would not explain why it starts hard and misses. Just no boost, no power and lots of smoke.

Has this been acting like this since you put in the injectors?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-28-2013, 07:01 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
before and after them injectors sir

Last edited by Fatal129; 02-28-2013 at 09:04 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-28-2013, 09:13 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i think i may take it in to get the turbo cleaned
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-02-2013, 04:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2010
Location: Douglassville, PA
Posts: 1,033
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by dieselknudt View Post
Sounds like you could have a waste gate stuck open on the turbo.
But that would not explain why it starts hard and misses. Just no boost, no power and lots of smoke.

Has this been acting like this since you put in the injectors?
Wastegate? On a VGT? What color smoke? Whats your FICM voltage at, at cold start up?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 03-02-2013, 06:24 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
not sure what my FCIM voltage is and I did just tune my FCIM also but will have to try to get my hands on a volt reader. Its white smoke on start up then goes greyish then it will sometimes idle with small black puffs
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:58 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors