No boost...at times..... - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 02-21-2013, 11:41 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rincon, Ga
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
No boost...at times.....

Weird deal with dads truck. Normal driving...leaving redlight, part/half throttle he has zero boost (Edge CS)....none...never. All the way to highway speeds. However if you go to WOT, for 3-5 seconds no boost....then all of a sudden it jumps to 18 lbs or so (not the 27-28 he normally sees) then slowly backs off.

Then the other day just riding down the road it all of a sudden starting getting boost like normal. For one ignition cycle (bout an hour drive). Parked it for about an hour. Started back up to drive home, and no boost under normal conditions since (couple days, bout 150 miles).

Is this a classic issue of turbo vanes sticking? Or is the turbo just toast? Or could it be electrical due to the fact it all of a sudden had boost like normal? 6-8 lbs under normal acceleration, etc....Truck is an 05 with 140k.

Thanks for any help
Kappa Sig is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 02-21-2013, 04:38 PM
Premium Member


 
PHYRMN's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Fort Knox, KY
Posts: 256
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Could be stuck vanes, or a worn unison ring in the turbo.

2011 F350 King Ranch DRW No Mods Yet

2003 Excursion Eddie Bauer 6.0l 4x4 | 2004 Intake | Zoodad Mod | Upgraded HPOP Cover | ARP Studs | OEM Headgaskets | Updated Turbo Feed-Drain Tubes | EGR Delete | Coolant Filter | Altas 40 | MKM Street Tune | Banks 4" CAT Back | Muffler Delete | High Idle Mod | Blue Spring Update | 6.4 Banjos | CCV Mod | Glowshift Gauges (Boost, Oil Press, Coolant Press, EGT, Volts, Fuel Press) | Rotella ELC | Rotella T6 | V/B Springs | Torque App on ASUS 10" Tablet |
PHYRMN is offline  
post #3 of 4 Old 03-12-2013, 04:17 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rincon, Ga
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Unplugged the EBP sensor and TA-DA! We have boost. Guess the tube is clogged up tight......
Kappa Sig is offline  
post #4 of 4 Old 03-12-2013, 05:50 PM
Premium Member


 
PHYRMN's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Fort Knox, KY
Posts: 256
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Good find!

2011 F350 King Ranch DRW No Mods Yet

2003 Excursion Eddie Bauer 6.0l 4x4 | 2004 Intake | Zoodad Mod | Upgraded HPOP Cover | ARP Studs | OEM Headgaskets | Updated Turbo Feed-Drain Tubes | EGR Delete | Coolant Filter | Altas 40 | MKM Street Tune | Banks 4" CAT Back | Muffler Delete | High Idle Mod | Blue Spring Update | 6.4 Banjos | CCV Mod | Glowshift Gauges (Boost, Oil Press, Coolant Press, EGT, Volts, Fuel Press) | Rotella ELC | Rotella T6 | V/B Springs | Torque App on ASUS 10" Tablet |
PHYRMN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome