03 6.0l problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-16-2013, 03:39 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
03 6.0l problems

Having some issues with the truck that I have. It starts then stalls almost every time I park it with the nose up or level. Usually stalls 3 times. However, if the nose is down it starts and runs fine. Temp doesnt matter. Is there a check valve in the fuel system that could be the culprit? Its been doing that for months. Also am leaking oil from under the turbo area. I think that is the ICP. Had it replaced at Ford in Nov '06. That started a couple weeks ago. Now today it started missing at idle when I came to a stop after a 30 min drive. Brought it home and let it sit for 4 to 5 hours and it started right up with no missing. Any help please
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-16-2013, 05:57 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Nov 2010
Location: South Fayette/Pittsburgh PA
Posts: 5,224
Thanks: 22
Thanked 73 Times in 64 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Change your ICP sensor and get back to us. I wouldn't even try to diagnose an 03 without first replacing a leaking ICP, they can do some weird stuff.

I've seen repeat leaks in less than a year with these sensors, you'd think they'd know how to make them by now but apparently not.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-16-2013, 06:07 PM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Re: 03 6.0l problems

I replaced mine with a late model icp, hoping that helps.

Sent from my phone that somebody didn't help me get.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-16-2013, 06:50 PM
Premium Member


 

Join Date: Dec 2010
Location: Carthage
Posts: 303
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Southend - What year model ICP did you use?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-16-2013, 07:04 PM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Re: 03 6.0l problems

Quote:
Originally Posted by Deer Creek View Post
Southend - What year model ICP did you use?
My truck is an early '04, I found an oem 05-07 icp on ebay for $68. Works fine. I put in an automatic search on the ebay app, an wait for the best price.

Sent from my phone that somebody didn't help me get.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-17-2013, 08:30 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I've heard that you should only use a Ford ICP. Is this true. I checked with my local Dealer. They want $169 for the ICP and $87 for the pig tail. I found both on Ebay for $59. Ford parts from Turkey??? Is that too good to be true?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-17-2013, 09:09 AM
Vintage Nakamichi Powered
 

Join Date: Sep 2012
Location: Elk Grove, California
Posts: 1,309
Thanks: 9
Thanked 35 Times in 32 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Wondering if he has a low pressure oil pump issue ? does your oil pressure gauge hold steady on the dash setup? Does it run fine during acceleration?
Just strange on the nose down thing. post up how the icp does, hope it's that simple.

Would not be surprised if Turkey is making their parts, if southend is using them I would get it from e-bay.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-17-2013, 09:21 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Re: 03 6.0l problems

I made sure the listing specifically indicated a ford part number with the original box, there are many icp sensors on ebay that are not ford oem.

Sent from my phone that somebody didn't help me get.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 02-18-2013, 04:03 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the replies. In response to MHATLEN, The oil pressure guage always reads good. The truck runs great at all throttle positions. Except for that missing problem I had the other day. We'll see if that comes back today on my way to work.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:31 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors