has anyone with a tuner experienced this? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-11-2007, 09:16 AM
Rob Rob is offline
Super Moderator


 

Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,239
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
has anyone with a tuner experienced this?

so i have been debating whether or not to post this. let me say that i am not trying to discredit who writes my tunes in any way, because i think DJ and Vivian do a great job! in fact, i would recommend them to anyone. i just wanted to know if anyone who is running the SCT Xcal2 with a tow file has experienced this. it only happens when i load the Tow files, or the low fuel start up files. all other tunes are great, and it even runs great while in stock programming. the ICP sensor has been brought up, and if that is the issue then i will have it replaced. i have no codes, no CEL, just a rough idle. it smooths out when above idle but upon returning to idle it starts the lope again. anyway, if you have any ideas let me know.


Video of Tow file problem-1 - Photobucket - Video and Image Hosting
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-11-2007, 09:23 AM
I don't know nuttin....

 

Join Date: Jul 2006
Location: Tuttle, OK
Posts: 17,160
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Wow, thats a little more than a rough idle. Better chack with DJ and ask him if he thinks it could be tune related.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-11-2007, 09:24 AM
Rob Rob is offline
Super Moderator


 

Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,239
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
already did bud. they are working it. he mentioned the ICP sensor, but it only does this on the tow and low fuel files. everything else works great.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-11-2007, 09:26 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: San Diego
Posts: 3,151
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Can't help ya. I put it on Looney and never looked back. Good luck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-11-2007, 09:42 AM
I don't know nuttin....

 

Join Date: Jul 2006
Location: Tuttle, OK
Posts: 17,160
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Rwalker View Post
he mentioned the ICP sensor
a bad ICP doesn't act like this...at least mine didn't when it started leaking oil through it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-11-2007, 09:46 AM
Rob Rob is offline
Super Moderator


 

Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,239
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
DJ asked me to give him a bit of time to look at the Tow file and see what is going on. i bet he will figure it out. They write good tunes and i have faith in them.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-11-2007, 09:51 AM
KVFD
 

Join Date: Nov 2007
Location: Kearney, Nebraska
Posts: 4,061
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to redstroker_2002
thats bad!! i hate to see that
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-11-2007, 10:25 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: North Beach Md
Posts: 1,423
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
That is what mine sounds like stock on a cold morning! Until it warms up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-11-2007, 10:38 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2007
Location: Norway/Østfold
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to Norwegian Viking
Do you press the pedal when its doing like that ?.
Mine is doing like that when its wery cold, and i touch the pedal to hard to early.
Its in Performanc and towsafe mode, but dont know if its doing it in stock mode, and i have a Superchip.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 12-11-2007, 10:46 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: lewiston, Id.
Posts: 5,008
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
you could keep it like that and pretend you have a nasty sled pullin truck!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:13 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors