03 6.0 studders and dies - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-09-2013, 12:40 PM
Member
 

Join Date: Apr 2010
Location: Louisville, KY
Posts: 62
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
03 6.0 studders and dies

So my buddy's 03 grocery getter F350 with 110k on it has been dieing on him. It starts right up in the mornings, then he drives it for a little while then it just starts studdering and shaking then dies. It won't start back up right away. It has to set for a 5-10 minutes then it will start up. Sometimes when it does it runs bad sometimes it will run fine. Next day same thing. I have checked the voltage on the FICM and it is a consistant 47.5 and when he starts it 47.9. NO engine light so we can't get auto care place to pull codes. so give me some thoughts... ICP? how to test or check it?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-09-2013, 01:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2011
Location: Concord, NC
Posts: 1,035
Thanks: 0
Thanked 15 Times in 13 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Almost sounds like a high pressure oil leak. What is the ICP psi while cranking? The truck must see at least 500psi to start.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-10-2013, 05:23 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2012
Posts: 1,065
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
being an 03, i would disconnect the icp sensor and see if the stalling persists. any oil dripping down from up above the transmission bell housing? hpo leaks on 03's aren't as common as later models. injector o ring would be the most common place to find a leak.
really should have the truck at least scanned for codes with a device capable of reading manufacturer specific codes before anything though
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-10-2013, 10:38 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2010
Location: Douglassville, PA
Posts: 1,030
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like a faulty icp sensor or pigtail
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:38 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors