Idle problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-30-2013, 06:14 AM
Compression Ignition Addict

 

Join Date: Jun 2011
Location: Maine
Posts: 479
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Idle problem

I've noticed the past few days when I start my truck with the defrost on I hear a click about every 10 seconds and it idles up a little. Then another click after about another 10 seconds and it idles down a little. It only seems to be when I have the defrost on. With just the heat running it won't do it. It's been freezing cold here for the last week, so I haven't gotten a chance to see what it is that starts running. The fan clutch kicking in maybe? Either way it doesn't sound like it's supposed to be doing it. Any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-30-2013, 06:19 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,071
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
AC compressor kicking on/off.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-30-2013, 06:22 AM
Compression Ignition Addict

 

Join Date: Jun 2011
Location: Maine
Posts: 479
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I've never noticed it doing that every 10 seconds or so before now. I don't think it should be coming on and off that much should it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-30-2013, 06:46 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,071
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It'll come on when it needs to, but since it's cold, it dosn't need to run much.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-30-2013, 04:59 PM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Re: Idle problem

I agree.

Sent from my phone that somebody didn't help me get.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:36 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors