ford flash and stock pcm - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-07-2007, 02:24 PM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 583
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
ford flash and stock pcm

hello all. i just took the truck in for warranty work and they replaced one bad injector and another egr and turbo work. all was well till i phoned and asked to get the sewest flash 06E17 as i have not had one done since early 2004. anyway, they said sure and went ahead and tried it and now the truck wont start. they asked me if for sure i didnt have a chip or programmer as this is what happens when its chipped and they try reflash. it has never been chipped or anything like that so next they said that they are going to have to put in a new pcm. any techs know anything like this? i also heard that this kind of stuff happened when the person working on it was not knowing what they were doing while flashing? is this true or......
thanks
clarence
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-08-2007, 05:42 AM
Slacker



 

Join Date: Dec 2006
Location: Surprise, Arizona
Posts: 16,917
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 20 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Not sure, but bumping it to the top...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-08-2007, 10:57 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 4,556
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
I'm not sure if it's possible if the tech could screw it up that bad, but if he did that says a lot. However, I have heard of guys having to have their pcm's replaced before. Read about it once or twice. Once they get it installed, make them install the inductive heating flash.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-09-2007, 02:21 PM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 583
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
yeah i phoned them back and they said that thier programmer was on the fritz so they pulled one from another dealer and got it working. anyway, all is well in the world now so......on with the sct and some custom tunes when i get it back!!!
thanks for the replies guys
clarence
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:27 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors