stand pipes/how big. 911 - Page 5 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 12-26-2012, 11:19 AM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 12,320
Thanks: 5
Thanked 84 Times in 79 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Yeah, it should move or click? Where was it at? Still inside the pump like it pulled off when removing IPR?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #42  
Old 12-26-2012, 11:27 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2012
Posts: 1,065
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
TBH, i've never had to put power and ground to the ipr. but yes, i would assume it should at least click.
try that with a new one. see what it does
also, if that green o ring was "kinked" as you say, it's possible it's been blowing oil past that

Last edited by kaya@bernhausen; 12-26-2012 at 12:21 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #43  
Old 12-27-2012, 10:21 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I just pulled HPOP, the STC fitting was on its way out, it was making contact to the rear housing. I almost didnt pull it. Glad I did now. probably prevented some damage latter on and having to go back in later in life.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #44  
Old 12-27-2012, 06:03 PM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 12,320
Thanks: 5
Thanked 84 Times in 79 Posts
Feedback Score: 2 reviews
How's it going? Mess with getting that bolt?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #45  
Old 12-27-2012, 06:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by dhanna6powerstroke View Post
How's it going? Mess with getting that bolt?
LOL..there is a thread for that. Branch tube studs, better off with out..

Last edited by redlinedsix; 12-27-2012 at 07:04 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #46  
Old 12-29-2012, 01:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Its alive, little hard starting at first, 2 x 10 sec no start, 1 x 15 sec saw ICP reading go up stayed on it and started.

let it warm up to 170's ish, shut it down, 1 x 10 sec crank restart..yes..

drove home, parked it for about 5 minutes, 1 x 8 sec crank start..im sure this will progressivly get better as the air gets bleed out of the of the HPO system.

So upgraded
STC fitting
Dummy Plugs
Stand Pipes

New IPR valve.

Not sure which one was the culprit, all I know is when I did the Stand Pipe Dummy plug upgrade and tried to start the truck, it would not start, so I can only assume it was the STC fitting and IPR valve combination at this point in time.

Thanks to all those that helped, as of current this should be it on this No Start Issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #47  
Old 12-29-2012, 01:32 PM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Good. Thanks for the update.

Sent from my phone that somebody didn't help me get.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #48  
Old 12-29-2012, 01:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by southend View Post
Good. Thanks for the update.

Sent from my phone that somebody didn't help me get.
No, thank you for your help.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #49  
Old 12-29-2012, 02:35 PM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 12,320
Thanks: 5
Thanked 84 Times in 79 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Glad it's running
Reply With Quote Quick reply to this message
  #50  
Old 12-29-2012, 03:28 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by dhanna6powerstroke View Post
Glad it's running
LOL...and you think your happy..it still has a ruff idle..just put about ten miles on, how many more till it should clear up?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:29 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors