oil cooler leak after install PLEASE HELP - picture attached - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-14-2012, 06:53 AM
Member
 

Join Date: Aug 2009
Posts: 70
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
oil cooler leak after install PLEASE HELP - picture attached

I just finished installng a new ypipe and oil cooler. After i got everything put back together and checked for leaks, I found the rear coolant port on top of the oil cooler was leaking from underneath. I thought thatmaybe i didnt seat the seal well enough or something. I took oit al back aprt and checked it,it looked fine, I made sure all the orings were correct and everything was torqued correctly.

I got it all back together and crancked it up but it still leaks oil in the same spot. Very frustrating!!!

It never leaked there with my old oil cooler. Ibought the new updated cooler from Tousley. Shouldnt this updated cooler mate up fine with the old houising cover? I cant figure out whyt this leaks witht the new cooler but not with old cooler. Im positive that all the orings are correct. Im worn out from taking all this apart!

Please help!
Attached Thumbnails
oil cooler leak after install PLEASE HELP - picture attached-leak.jpg  
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-14-2012, 06:56 AM
Premium Member
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 1,890
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 13 Posts
Feedback Score: 0 reviews
There really shouldnt be any leaking out of that plate as that is the coolant passage...

Maybe a crack in the cover?...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-14-2012, 07:08 AM
Member
 

Join Date: Aug 2009
Posts: 70
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Its got to be coming out from underneath the cover and up between the cooler and the top housing. i just cant figure out why now and not with the old cooler. The first thing that comes to my mind is the orings, but they are fine. Maybe it is cracked but i sure didnt see any cracks. ugggh
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:51 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors