blue smoke at idle - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 10-11-2012, 03:49 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
blue smoke at idle

Any help greatly appreciated.
I have 6.0 and have been having cold start problems and now having blue smoke and miss. All stock
Duke377 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 10-11-2012, 07:55 PM
Compression Ignition Addict
 
southend's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Load test batteries, check ficm voltage. Do you have a monitor?

Sent from my phone that somebody didn't help me get.

Unfortunately had to Sell my ......2004 KR CC SWB FX4 - Edge insight cts, blue spring upgrade, updated HFCM drain plug, XDP coolant filter, CAT EC-1 rated coolant, Custom Diesel EGR delete, CAT delete, Rotella T6

SEE MY OIL COOLER REPLACEMENT AND EGR DELETE -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
southend is offline  
post #3 of 10 Old 10-11-2012, 08:52 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
New batteries, ficm holding 48volts on and running with no monitor leaning towards injector what think
Duke377 is offline  
post #4 of 10 Old 10-11-2012, 09:02 PM
Premium Member
 
sargar's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Monroe, Georgia
Posts: 3,873
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 22 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
What is your mileage? Smoke at any temp or only when cold?

Tuned, Deleted, Filtered, Monitored...all the usual stuff.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
sargar is offline  
post #5 of 10 Old 10-11-2012, 11:41 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Smokes blue and rough idle on first start of the day, if sits longer than ten minutes idling will start to smoke blue, sounds like it has a
miss in the tail pipe
Duke377 is offline  
post #6 of 10 Old 10-11-2012, 11:46 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
140,000 miles
Duke377 is offline  
post #7 of 10 Old 10-12-2012, 03:00 PM
Compression Ignition Addict
 
04cr450's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: bel air, maryland
Posts: 2,121
Thanks: 4
Thanked 48 Times in 39 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
sounds like an injector(s).. My truck had the same symptom when i lost 3 injectors
04cr450 is offline  
post #8 of 10 Old 10-12-2012, 03:20 PM
Premium Member
 
sargar's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Monroe, Georgia
Posts: 3,873
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 22 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Have someone run a contribution test for you.

Sent from my DROID X2 using AutoGuide.Com Free App

Tuned, Deleted, Filtered, Monitored...all the usual stuff.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
sargar is offline  
post #9 of 10 Old 10-12-2012, 07:41 PM
Compression Ignition Addict
 
04cr450's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: bel air, maryland
Posts: 2,121
Thanks: 4
Thanked 48 Times in 39 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
what he said for sure^
04cr450 is offline  
post #10 of 10 Old 10-16-2012, 02:55 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Injectors checked out good. But had a code for 6 and 8 glow plugs. Changed those and now seems to be doing ok. Thanks for all the advice.
Duke377 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome