No start after hg's and studs - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-11-2012, 06:57 AM
Serving Our Country!

 

Join Date: Apr 2012
Location: Florence sc
Posts: 988
Thanks: 7
Thanked 12 Times in 12 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via Skype™ to Bluedemon6.0
No start after hg's and studs

Ok here we go. I just got everything buttoned up, tried to start. It turns over but no start. I have tried about 20 times. Pulled the codes and got a #7 injector low signal besides that nothing else. When I pluged the #7 injector in, it seats down but the plug doesn't lock in. I pulled the oil stick and it is in between max and min. I pulled the oil filter I have oil in the oil filter assy. and fuel in the fuel filter bowel. My scan gauge says (icp 4, ipr 78, and Ficm 48) while turning the key. The icp goes from 2 to 8. I unplugged the icp the reading changed from 4 to 950ish, still no start. Help please, I changed dummy plugs and stand pipe torqed everything to spec. During the head gasket job. Any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-11-2012, 07:06 AM
Unapologetically American


 

Join Date: Oct 2006
Location: Littleton, Colorado
Posts: 19,785
Thanks: 3
Thanked 9 Times in 8 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Did you change the STC fitting too? Were you having issues before you started, or just doing this work as preventative maint? Maybe a bad ICP, or a HPO leak at the STC

Did you do anything with teh oil cooler?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-11-2012, 08:25 AM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Nov 2010
Location: South Fayette/Pittsburgh PA
Posts: 5,274
Thanks: 22
Thanked 77 Times in 68 Posts
Feedback Score: 4 reviews
standpipes in the right spots? same with the dummy plugs? they'll go in the wrong holes.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-11-2012, 08:37 AM
Serving Our Country!

 

Join Date: Apr 2012
Location: Florence sc
Posts: 988
Thanks: 7
Thanked 12 Times in 12 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via Skype™ to Bluedemon6.0
I had a delta of 25* no other issue. I might have put the dummy plugs and Stand pipes in wrong. Which way do they go? Thanks for the input. No sct I have a 04 my icp is on the valve cover.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-11-2012, 09:13 AM
Unapologetically American


 

Join Date: Oct 2006
Location: Littleton, Colorado
Posts: 19,785
Thanks: 3
Thanked 9 Times in 8 Posts
Feedback Score: 4 reviews
You had a 25* delta and didn't replace the oil and EGR coolers?

That's a real bummer if those parts were install backwards
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-11-2012, 11:24 AM
Serving Our Country!

 

Join Date: Apr 2012
Location: Florence sc
Posts: 988
Thanks: 7
Thanked 12 Times in 12 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via Skype™ to Bluedemon6.0
Yes I replaced the oil cooler and egr delete was installed. The only problem I had before I tore into it was the 25* delta. I just figured I would put studs in and have the heads looked at while I was in it. I'm not sure if I swaped the dummy plugs with the stand pipe. I'm still researching that. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:22 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors