Oil pressure guage says 0psi., truck runs fine - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 08-04-2012, 04:39 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 149
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Oil pressure guage says 0psi., truck runs fine

Tonight, when I started my truck warm, the factory oil pressure guage dropped to nothing and the "check guages" light came on. The needle would alternate from normal operating range to nothing about eight times and then stayed at zero. It doesnt seem as if there is actually anything wrong with the oil pressure, as the truck runs and sounds normal. How often do the sending units go bad?

SOLD--2003 F-250 RC/LB FX4, 6.0, 5R110, EGR cooler capped off at both ends, CAT EC-1, Rotella T6, Motorcraft fuel and oil filters, Amsoil in diffs/T-case, blue spring update, ScanGuage II, 5" Diamond Eye exhaust (not cat, no muffler ) 4" downpipe, Cooper Discoverer S/T's (LT265/75R16E).
rlu_tech is offline  
post #2 of 3 Old 08-04-2012, 05:18 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 4,222
Thanks: 1
Thanked 62 Times in 58 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
The factory dash gauge on the 6.0 is basically junk not much more than a idiot light.
They are prone to not working at all and accuracy is not a word used in the same sentance as factory gauge.


Lord I shall lead them to the water but I will not try to make them drink
dannyboy950 is offline  
post #3 of 3 Old 08-04-2012, 09:35 PM
The Silent Service

 
colo_dually's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5,313
Thanks: 0
Thanked 62 Times in 26 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 9 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Check the wiring by the sending unit, and back down the harness. The ok pressure, then zero, kinda leads me to believe you've damaged a wire, or you have a sender going out.

The factory gauges are idiot lights (with the minor exception of boost), its a reason I run an aftermarket oil gauge (along with others).
colo_dually is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome