Bad injectors? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-25-2012, 02:56 AM
Member
 

Join Date: Mar 2011
Location: alden, NY
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bad injectors?

The dealer told me I need 2 injectors. I did a resistance test and came up with .7-.9 ohms on all 16 coils. Is there another way for injectors to fail electronically?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-25-2012, 08:37 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Maybe indirectly, check this out...........Why you shouldn't drive around with injector codes! .4-.6 ohm at ambient is normal. What made you get this checked out? Symtoms? Codes.

Sent from my SCH-I500
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-25-2012, 10:53 AM
Member
 

Join Date: Mar 2011
Location: alden, NY
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I read that a couple days ago. The engine was still warm when I checked them yesterday. I also read somewhere else that .8 is normal. Read my other thread called "crank but no start" I have all the problems listed in there.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-25-2012, 12:04 PM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Ok, well your numbers are probably ok. But if in fact you also have a screw that fell out, your coil could not move the spool valve. You may need to pull the valve covers.

Sent from my SCH-I500
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-25-2012, 02:47 PM
Member
 

Join Date: Mar 2011
Location: alden, NY
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ya I gotta at least pull the driver side off cause I pushed the plug inside when I went to plug the harness back in. I'd be working on it right now but I have community service lol
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-25-2012, 02:58 PM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by 07PSD View Post
Ya I gotta at least pull the driver side off cause I pushed the plug inside when I went to plug the harness back in. I'd be working on it right now but I have community service lol
Geeez..... lol, well thanks for your service to the community. Lol

Sent from my SCH-I500
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:29 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors