Problems with turbo after oil & egr cooler install. - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 07-07-2012, 05:37 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Brockton
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Problems with turbo after oil & egr cooler install.

I installed a new oil cooler, egr cooler, blue spring upgrade, new intake gaskets and any other gasket that is required doing such a job. After I was done and took the truck for a ride I had no boost. After a few minutes the turbo finally kicked in but just didn't seem right. I also noticed a whine coming from the turbo area and I also now have a code P0132B. Before I replaced the coolers I had no CEL and the truck and turbo were fine. I also have a noise coming from the turbo area that sounds like a hissing noise but it comes and goes while it's idling and driving. Anyone have any ideas?
jmpf250 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-07-2012, 08:42 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Oct 2011
Location: Havelock, NC
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
is your up pipe aligned correctly? I'd check that as it's pretty common for do it yourselfers to not align it properly where it connects into the turbo.

2007 F-250 Crew Cab Short Box +2" Leveling Kit
MBRP 5" w/ muffler -kitty
ARP studs w/ OEM gaskets
BPD EGR Cooler
S&B CAI
Edge Insight CTS
Performance Machine MFG Coolant filter
Blue Spring
35" Toyo Open Country M/T on 20's

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
JayJay99 is offline  
post #3 of 3 Old 07-07-2012, 09:17 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Brockton
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I did have trouble aligning the up pipe. Tomorrow I am going to loosen the turbo bolts and try to align it again.
jmpf250 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome