04 6.0 runs crappy in high heat - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 06-18-2012, 08:29 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
04 6.0 runs crappy in high heat

my 04 f250 was running great till we started having 100+ deg heat.
it starts to load up after driving for a about ten to fifteen minutes i have to put into neutral to get it to clear up while it smoke like a train out the pipes. once it clears up it runs ok for a while then it starts all over gain. runs great when below 90. no issues at all
i also run rev x fuel and oil treatment,
what do you think?
72nova434 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 06-18-2012, 08:34 PM
Compression Ignition Addict
 
southend's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
I think you need a monitor solution before you run it to failure. It may be defueling to prevent further damage? Ford did prethink some scenarios.

Sent from my SCH-I500

Unfortunately had to Sell my ......2004 KR CC SWB FX4 - Edge insight cts, blue spring upgrade, updated HFCM drain plug, XDP coolant filter, CAT EC-1 rated coolant, Custom Diesel EGR delete, CAT delete, Rotella T6

SEE MY OIL COOLER REPLACEMENT AND EGR DELETE -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
southend is offline  
post #3 of 3 Old 06-20-2012, 04:45 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
had codes po 299, po 472.

replaced my exhaust gas back pressure sensor , cleared codes ran koer test scanner past all test, ran balance test ok map sensor in range fuel spec good . injector module 47.8 volts. test drove 40 miles in 100 deg temps ran great.
72nova434 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome