6.0 no start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-09-2012, 01:44 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 no start

2005 Excursion w/6.0 stock no mods. 135,000 miles. New HPOP @ 90k miles, new EGR cooler at 97K miles, new FICM @ 120k miles. we have been having P0404 & P0405 come up for EGR valve issues, I cleaned the EGR and put it back together 4 or 5 times and cleared the code. The last time I did this I really made sure it was moving up and down smoothly. two days after this my wife was in the drivethru, shut the Excursion off to order and the truck would crank but not start. No codes and the truck was running fine for two days. I thought the EGR valve finally went and replaced it the next day, still crank but no start. I have fuel up at the top filter, checked all fuses, relays, and has new batteries. I can get it to fire for a second with a gasoline fog spray down the air cleaner. Swapped the ICP from another 2005 6.0 that I have thinking maybe it was the ICP, Still no start. Swapped the FICM from my other 2005 6.0 and still no start. I am thinking HPOP again or IPR but doesnt make sense why it was running fine shut it off and then no start with no warning signs. I did replace a relay under the hood that seemed to be burned on top it was the only light gray relay under the hood. had to get it from the dealer but the part counter couldnt tell me what it controlled. Could it be a bad ECM or computer? someone help?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-17-2012, 06:10 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2010
Location: Siler City, NC
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Same problem here, 05 Ex running fine, shut it off and went out to start it and took 3-4 tries finally started, I still have a Ford ESP on it, hopefully it will act up again so dealer can find the problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-17-2012, 07:48 AM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2011
Location: Edmonton, Alberta Canada
Posts: 3,952
Thanks: 0
Thanked 33 Times in 31 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Check your FICM voltage and do cylinder contribution test.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-17-2012, 07:50 AM
Compression Ignition Addict

 

Join Date: Apr 2012
Posts: 664
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Research the STC fitting, that's what went wrong with mine
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:50 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors