Truck sounds weak at startup...?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2012, 03:13 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2011
Location: East Tennessee
Posts: 695
Thanks: 0
Thanked 17 Times in 4 Posts
Feedback Score: 9 reviews
Truck sounds weak at startup...??

I've noticed something the last 1/2 dozen times I've started the truck. Normally, I start the truck and a second later I get the "woooooooosh" sound as the turbo spins up. Same as every other 6.0 out there...

Lately, I'm not getting the woooooosh at all after startup and the truck's idle starts slower than usual and then builds up slightly.

Fuel pressure at startup is usually 50-55psi and batteries are brand new.

Ideas? Is this a sign of something wrong or is it possibly due to cold weather conditions?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-03-2012, 05:29 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,071
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Probably cold weather.
You could double check FICM voltages and then maybe try some RevX in your oil.
What kind of oil are you running.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-04-2012, 05:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2011
Location: East Tennessee
Posts: 695
Thanks: 0
Thanked 17 Times in 4 Posts
Feedback Score: 9 reviews
Quote:
Originally Posted by jesilvas View Post
Probably cold weather.
You could double check FICM voltages and then maybe try some RevX in your oil.
What kind of oil are you running.
I'm running Delo400; Which, by the way, I'll never run again. The oil has been in the truck about a month, and the problem has just been noticed within the past two weeks.

Oddly enough, it starts like this all the time, whether the truck is ice cold, plugged in, or even after its fully warmed up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-04-2012, 06:05 PM
Chapter Director
 

Join Date: Oct 2007
Location: Gloucester, va
Posts: 1,206
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
my truck does this every now and then and never was able to figure it out but since i got my tuner is happens less if at all. but i am curious what can cause this to
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:19 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors