po113 code won't clear - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-31-2011, 10:44 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
po113 code won't clear

New to the forum great place for info. I had several problems now iam down to po113 code replaced the iat sinsor it was gummed up. can't clear code. My problem is cold running classic no power and smoke till warm up. ficm 48v. good fuel pre. everything checks out on scanner but po113.stuck don't know were to go next help!!!!!!!!!!
t mark is offline  
post #2 of 4 Old 12-31-2011, 01:06 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jun 2011
Location: Colorado Springs
Posts: 418
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had an IAT related code. Did all of the troubleshooting and it pointed to replacing the IAT. New IAT did not solve the problem...

I went back to re-do the troubleshooting procedure, and I finally noticed that there was a mostly broken wire right at the IAT plug. This connection gets a pretty hard kink - may want to look there. Otherwise you will need to ohm out the wires from IAT to PCM to see if there is another wiring issue.

MikeB

2005 F-250 6.0L, crew cab, long bed 4x4
completed in 2011: STC update, new IPR, BPD EGR cooler, oil cooler rebuild, 6.4 banjo bolts, blue spring update, SCT X3, Insight CTS, 58V FICM, CCV Mod, DIY coolant filter (now gone), refinished turbo
2012: ARP headstuds, OEM gaskets, standpipes and dummy plugs
2015: XDP coolant filter
PSDMikeB is offline  
post #3 of 4 Old 12-31-2011, 03:13 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I will look at that. I have a S&B cold air intake on it with no maf sinsor but I haven't had any trouble with that I also ordered rev-x today going to try that with oil change I am running 10-30 rotella syn. I am in Ky. gets cold here going to go to 5-30. On my scanner the IAT was reading 5.2v . Will report after change next week thanks Mike.
t mark is offline  
post #4 of 4 Old 12-31-2011, 05:28 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
fixxxer-upper's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Georgia
Posts: 128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What year is the truck?
fixxxer-upper is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome