NO OIL PRESSURE ! ! ! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-08-2011, 12:02 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2010
Location: ROUND ROCK, TX
Posts: 90
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
NO OIL PRESSURE ! ! !

Not building oil pressure!!!

The supply pump is suppling oil to the filter/oil cooler and the reservoir if FULL! WTF is going on?

Not building oil pressure (according to the gauge) and the truck wont start.

I have another thread with more details to what I have done. IF you think you have ideas PLEASE read my other thread to read what I have done.

Im completely lost and cant afford to just replace the ICP or the IPR in hopes to fix it.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-08-2011, 02:30 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2011
Location: wichita ks
Posts: 971
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Wont start......???? Link to other thread
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-08-2011, 02:32 PM
The Tamed Racing Driver
 

Join Date: Oct 2009
Location: Home-Taneytown, Maryland; School- Lima, Ohio
Posts: 3,229
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I assume you mean your not building HPO pressure right, your making plenty of regular oil pressure.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-08-2011, 02:43 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: May 2011
Location: Frederick MD.
Posts: 1,924
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
NO OIL PRESSURE ! ! !
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-08-2011, 02:44 PM
information regurgitator
 

Join Date: Dec 2010
Location: NYC
Posts: 5,903
Thanks: 18
Thanked 180 Times in 167 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Justinmix? That is a link to this thread....
HAM_RADIO_MAN: That link isn't working either.

This one should: Wont start......????
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-08-2011, 02:45 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: May 2011
Location: Frederick MD.
Posts: 1,924
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Wont start......????

This is the link. Sorry, put the wrong one up there first. He's not showing oil pressure on the gauge but it filled the oil filter housing and the HPOP reservoir. I belive he has a high pressure oil leak. Read it thru and see what you think.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-08-2011, 02:53 PM
information regurgitator
 

Join Date: Dec 2010
Location: NYC
Posts: 5,903
Thanks: 18
Thanked 180 Times in 167 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I read it and I agree with you and I think you got it covered pretty good. I'm gonna watch the thread and see what happens.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-08-2011, 02:59 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: May 2011
Location: Frederick MD.
Posts: 1,924
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks NYC F-350. I take that as a big complement coming from you!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-08-2011, 03:13 PM
information regurgitator
 

Join Date: Dec 2010
Location: NYC
Posts: 5,903
Thanks: 18
Thanked 180 Times in 167 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If you don't mind giving me your opinion on my (rare) thread, I would appreciate it.
Got a weird thing that has been going on and don't know if it is normal since I haven't been in too many 6.0 liters (believe it or not). Real problem or is it my imagination?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-08-2011, 05:07 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2010
Location: ROUND ROCK, TX
Posts: 90
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
late 99 psd....Im not building oil pressure on my dash gauge but theres plenty of oil and it fills the canister quickly. As for HIGH PRESSURE oil pressure I have NO clue. Did you read my other thread?

I seriously doubt my perfect working HPOP would just stop working bc I did head gaskets. I have to have a leak or my IPR or ICP sensor isnt working. But where would my leak be? When I removed the pressure rails the second time they had pressure built up inside, more like when I removed the dumby plugs the 2nd time there was a pressure release. Ive never missed with a 6.0 HPOP before so Im not sure how they suck up the oil. Is there a way that something could block/clog the oil entry point on the HPOP? Is there a screen? Cause I think the HPOP is building pressure but isnt getting enough oil. As I stated in my other thread, there was oil in the rails when I removed them the 2nd time


IM LOST!!!!!!!!!!!!!!!!!

No one has mentioned a missed ground wire, which I seriously doubt I missed. Should I just go ahead and replace the oil pressure sensor? What are the odds the GEROTOR supply pump is defective? Ive talk to several diesel mechanics and they said that it is rare for those to go out, specially under 200K.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:03 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors