blue/white smoke, need some help - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 06-15-2011, 08:49 PM Thread Starter Rookie
Join Date: Dec 2010
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
blue/white smoke, need some help

Hey guys. Upon acceleration in my 6.0, i have a small amount of blue/white smoke. I thought my egr was going out, so i installed an egr delete. I drove my pickup for 3 days after the install and thought it fixed it. But now, smoke again. Any ideas for me? I have around 55,000 miles on a 2004. There is no power loss, starts right up, idles good, etc. I would appreciate any suggestions. One guy told me the CCV could cause this? Or could this be head gaskets? Thanks
6.0Strohker is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 Old 06-16-2011, 04:15 AM
Serving Our Country!
diablos30's Avatar
Join Date: Oct 2009
Location: goldsboro, north carolina
Posts: 4,048
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 13 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i would check ficm voltage and then check for oil in your down pipe (bad turbo seal). also possible to have an injector(s) going bad.
diablos30 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome